سلام
اين سوال ممكنه خيلي بچه گانه باشه
اما چون نمي دونم مي پرسم
اسيدي بازي بودن براي عناصر و موادي كه H و OH ندارند مطرح مي شه؟
و اگه يه شناساگر ديجيتالو توي يك عنصر يا يه تركيب بدون H يا OH بزاريم چه عددي رو نشون مي ده؟
آره منم فکر کنم صفر باشه !!
يكم تحقيق كنيد
زود جواب نديد
اصلا تعريف اسيد ها و بازها يكم عجيب شده
به نظر شما اصلا مطرح مي شه اين موضوع؟
به نظر من صفرنیست چراشو نمی دونم.
اگه طبق اخرین تعریف که مال لوئیس بخوایم قضاوت کنیم اسیدها موادی هستند که در واکنش های شیمیایی پیوند داتیو می پذیرند. بازها موادی هستند که در واکنش های شیمیایی پیوند داتیو می دهند.تعریف لوییس را با نظریه اوربیتال مولکولی هم میتوان بیان کرد. به طور کلی، اسید میتواند یک جفت الکترون از بالاترین اوربیتال خالی در پایین اوربیتال خالی خود دریافت کند. این نظر را گیلبرت ن. لوییس مطرح کرد. با وجود این که این تعریف گسترده ترین تعریف است، تعریف لوری-برونستد کاربرد بیشتری دارد. با استفاده از این تعریف میتوان میزان قدرت یک اسید را هم مشخص نمود. از این مفهوم در شیمی آلی هم استفاده میشود (مثلاً در کربوکسیلیک اسید).
یک ایراد بزرگ در نظریه آرنیوس ، آن است که خواص اسیدی و بازی را منحصر به یونهای +H و -OH دانسته است که در محیط آبی ، آزاد میشوند. در صورتیکه ما با واکنشهای مشابه و فروانی برخورد میکنیم که در محیط آبی صورت نمیگیرند. برای مثال NaO2 و SO3 ، دور از آب با یکدیگر ترکیب میشوند و نمک سولفات سدیم (NaO2SO3 ) پدید میآورند که دیگر نه خواص اسیدی و نه خواص بازی دارد.
این ایرادو به تعریف قبلی گرفتند ولی من فکر می کنم تو کتابامون ما با Hو OHمی خوندیم!!!
دقيقا هدف منم همين بود.
حالا واقعا روي يك عنصر چه عددي رو ممكنه نشون بده.
Yadmin نوشته :دقيقا هدف منم همين بود.
حالا واقعا روي يك عنصر چه عددي رو ممكنه نشون بده.
نمی دونم ولی به نظر من یه چیزی بین اسیدی و باز یعنی یه تمایلاتی به اسیدی و بعضی مواد به بازی دارند ولی در اون حد نیست که بشه گفت اسیدیند یا بازی!!!
يعني صفر؟
حالا يه مسئله فكر مي كنيد استفاده از تعريف آرنیوس(بيان اسيدي و بازي بودن با H و OH) درسته؟
نه غلط چون بالا توضیح داده دیگه...
در صورتیکه ما با واکنشهای مشابه و فروانی برخورد میکنیم که در محیط آبی صورت نمیگیرند. برای مثال NaO2 و SO3 ، دور از آب با یکدیگر ترکیب میشوند و نمک سولفات سدیم (NaO2SO3 ) پدید میآورند
خوب پس چرا واسه ما اين تعريفو مي آرن.
دو سال تموم گير كرده بودم رو همين سوال.
Yadmin نوشته :خوب پس چرا واسه ما اين تعريفو مي آرن.
دو سال تموم گير كرده بودم رو همين سوال.
ببین کتبای ما خلاصه شده است.
مثلا شیمی از روی مرتیمر طوری می نویسند که هیچی نمی فهمی همش و می زنند.
یا زیست اگه اشتباه نکنم کمپل حتی عکسا هم هموناست فقط با نثری افتضاح تر...
خوب از كجا بفهميم كه يه ماده داتيو مي ده يا مي گيره؟
Yadmin نوشته :خوب از كجا بفهميم كه يه ماده داتيو مي ده يا مي گيره؟
از روی اربیتالا و ارایش الکترونی فکر کنم...
اقای ابراهیمی گفت اتم های O.H.Al.B.Beاوربیتال خالی در اختیار دیگر اتم ها قرار میدن البته بعضی اتمها ی دیگه هم اوربیتال خالی در صورت نیاز میدن مثل .C
خوب بقیه عناصر چی؟
مثلا عناصر واسطه!!!!